);

Média

Coninvest blog

Felelős gasztronómia I Gourmet I Zöld technológiák I ZÚZdA I GreenGastroGuide I Covid I Chef’s Manifesto I Élet 🤩
http://konyhatechnologia.coninvest.hu/hu/adjunk-egy-kitchy-figyelmet-zold-nek

Aki az utóbbi időben „kitchy”-t is követte a green híreket, bizonyára találkozott már Kriszta nevével és a Kitchy Design-nal, amiből már első ránézésre is árad minden, amit Kriszta képvisel: az élet tudatos élvezete, a gasztronómia és a szépség szeretete, a természet tisztelete és védelme.
A mi olvasatunkban Kriszta egy olyan fiatal Nő, aki szenvedélyesen rajong a gasztronómiáért, a dizájnért, és valójában ritkán követi a trendet, leginkább teremti. Érezhetően fontos számára, hogy mindenben ott legyen egyfajta tudatosság, amitől bármibe is fog, annak nem csak értelme, de lelke is lesz.
Sokan tudunk azonosulni azzal a zöld szemlélettel, mely az ökológiai lábnyomunk csökkentésére irányul, ugyanakkor nem mindig tűnik egyszerűnek a tudatos létformát a gyakorlatban, megvalósítani. Főleg igaz ez a HORECA szektorra. Kriszta, nemrégiben készített egy szakmai interjú cégünk ügyvezetőjével a Green Gastro Guide blogodra, ahol Mirjammal a higiénia, a mosogatás és – ezekkel összefüggésben – a felelős gasztronómia kérdéseiről beszélgettetek. A Te életedben mit jelent ez a két szó? 

TV2 Mokka

Orosz Barbara a lebomló és komposztálható tálakról kérdezte Krisztát a tv2 Mokkában miközben Pásztor Annával steaket készítettek és természetesen  mindent lebomló Kitchy Design tálkákban tálaltak. 🙂

JOY

“Rengeteg olyan megoldás létezik már a világban, amelyekkel ökotudatos, fenntarthatóbb életet élhetünk. Ezekből sokat Buza Kriszta kommunikációs szakember, közgazdász és vállalkozó hozott be az országba, és ismertette meg velük a hazai lakosságot. Több projektje kapcsolódik a környezetvédelemhez, az egyik legismertebb közülük a Kitchy Design, amely újrahasznosított vagy lebomló catering termékekkel műanyagmentesíti a rendezvényeket. “

FEM3

Buza Kriszta és Pásztor Anna a FEM3 Reggeli vendége volt, ahol a most induló közös vlogukról meséltek..

Trade magazin

A Trade magazinból megtudhatjátok, mire érdemes figyelni, ha zöld márkát szeretnétek építeni.

Iroda.hu

Köszi iroda.hu, hogy “kampányolhatunk” azon tudatos vállalatok mellett, akiknek fontos, hogy ne csak mozgó reklámfelületként használják a kollegáikat/ ügyfeleiket, hanem egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az ajándékkal 1- örömet okozzanak (wow!) 2- hosszútávon használhatót adjanak 3-az ajándék minőségi és környezettudatos legyen akár annak árán is, hogy nem kerül rá óriási logó.  http://blog.iroda.hu/irodapiaci-blog/j-genercis-karcsonyi-ajndkok-aminek-rlnek-a-munkavllalk-1-rsz

HR Portál

“Ezt ismerte fel Buza Kriszta, a Kitchy Design alapítója, és a Style Communications ügynökség vezetője. A Kitchy Design környezettudatos catering eszközökkel foglalkozik. Mint mondta, először rendezvényeket műanyagmentesítettek, – az elképesztő mennyiségű egyszerhasználatos műanyagszemetet akarták megszüntetni-, most pedig már cégeknek segítenek a környezettudatos működésre átállás folyamatában, annak belső kommunikációjában. Egyes cégek már a munkahelyi onboarding folyamatokba beépítik az ökotudatosságot, lebomló vagy tartós és újrahasznosítható tárgyakkal: az új belépő kolléga például ilyen ételtároló dobozt, fém kulacsot kap vagy olyan kávéspoharat, amit műanyag helyett vihet magával, vagy éppen lecserélhet a kávézóban, ha ott ugyanazt a terméket használják.

Ezekkel a termékekkel a környezettudatos attitűd is erősíthető, hiszen a munkavállalók igyekezete – akár egy gemifikált folyamat során, amelynek a célja, hogy viselkedésváltozást idézzen elő -, apró ajándékokkal honorálható. Ha egy cég a nem csak a munkáltatói márkájában, hanem a partnerei felé is szeretné kommunikálni ezt az tudatosságot, akkor a céges ajándékok is lehetnek tartós illetve újrahasznosítható tárgyak, amelyeknek valóban van esztétikai és használati értékük is, és nem 100. tollként kötnek ki egy tartóban az íróasztalon vagy a kukában.”https://www.hrportal.hu/hr/a-munkavallalo-nelkul-nincs-kornyezettudatossag-20190814.html

Iroda.hu

“Ha cégként azt szeretnénk kommunikálni, hogy fontos számunkra az új generáció jövője, az idősebbek edukálása mellett a fiatalok számára is vonzó üzeneteket kell megfogalmaznunk. Kézenfekvő lehet például már az onboarding csomagba tenni egy saját Huskee cupot, ami mindkét esetben megtestesíti a megoldás első lépcsőjét, és akár csapatépítő játékot is szervezhetünk a munkavállalók számára, amivel egymást is motiválják a használatra.

A kávé héjából készülő, egyszerű, mégis trendi, saját elviteles kávéspohár első ránézésre talán apróságnak tűnhet, a statisztikák azonban mást mutatnak.

Egy hazai vidéki városban lévő irodaházban naponta akár 2-3.000 elviteles doboz és pohár kerül a szemétbe. Ugyanez Budapesten a többszörösét is elérheti. Naponta, irodaházanként.” 

Iroda.hu

“Ha cégként azt szeretnénk kommunikálni, hogy fontos számunkra az új generáció jövője, az idősebbek edukálása mellett a fiatalok számára is vonzó üzeneteket kell megfogalmaznunk. Kézenfekvő lehet például már az onboarding csomagba tenni egy saját Huskee cupot, ami mindkét esetben megtestesíti a megoldás első lépcsőjét, és akár csapatépítő játékot is szervezhetünk a munkavállalók számára, amivel egymást is motiválják a használatra.

A kávé héjából készülő, egyszerű, mégis trendi, saját elviteles kávéspohár első ránézésre talán apróságnak tűnhet, a statisztikák azonban mást mutatnak.

Egy hazai vidéki városban lévő irodaházban naponta akár 2-3.000 elviteles doboz és pohár kerül a szemétbe. Ugyanez Budapesten a többszörösét is elérheti. Naponta, irodaházanként.” 

Bors

“Itthon kevésbé érezni, mekkora problémát jelentenek az eldobott műanyag termékek, de ha egy-egy séta alkalmával jobban körbenézünk, biztosan lá­tunk sok eldobált műanyagot. A legnagyobb problémát az ételek csomagolása jelenti, az elviteles dobozok, zacskók, amiket tíz-húsz percig használunk csak – mondta a Borsnak Kriszta Buza, a környezettudatos termékeket forgalmazó Kitchy Design alapítója. http://www.borsonline.hu/aktualis/ket-ev-mulva-mar-makaronival-szippantjuk-uditonket

MentesFeszt

Kitchy Design lebomló termékeiben a zöld innovációk, a gasztronómia és a design egy új, magasabb minőségben öltenek testet, s mentesek mindentől, mi nem a környezettudatosság filozófiáját követi. Kriszta Buza egyszerű és otthon is könnyen megvalósítható ökotudatos tippjeit osztja meg a Mentes Feszt látogatóival.

Alkoss szabadon

“Szabadon alkotni azt jelenti, önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni.” Ez a könyv csodálatos lett @borarti_art! Boldogság és megtiszteltetés, hogy benne lehet a @kitchydesign !

Otthon

A kávéhulladékból és BPA mentes műanyag keverékéből készült HUSKEE cserepoharak az OTTHON magazinban.

InStyle magazin

A Kitchy Design tulajdonosa, Buza Kriszta is bekerült az InStyle magazin 30 POwer Women-sikeres nők a világ minden pontjáról listájába..[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[/vc_column][/vc_row]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

.

 BBC GoodFood-megjelenés

 

 

 

.

Magyar Konyha Online

Karácsonyi csomagjaink a Magyar Konyha Online oldalán:


“Újra is gondoltunk párat, ami szakmailag azért kihívás volt, mert állagra, kinézetre, textúrában hasonlítania kell ahhoz, ami az inspirációt szolgálta, ugyanakkor különleges ízpárosításokkal szerettünk volna mindezt megbolondítani. Cél volt, hogy eltérjen a hagyományostól, legyen izgalmas de azért mégse túl sok, készüljön minden csúcsminőségű alapanyagokból és természetesen Kitchy Design környezettudatos csomagolással” – mondta Mizsei János. Minden termék a MÁK-ban készül, a Gourmet csomagban modern habcsók és téli fagyi változatok is lesznek. Fenyős, málnás, étcsokis “fagyi”, étcsokis, zöld diós puffancs, mákos, gyömbéres homoktövis “habcsók” és kacsamáj, csipkebogyós hagymalekvár, knédli is lesz a kínálatban. Környezettudatos, csakis lebomló csomagolást használnak cukornádrost edényekkel, fűpapír csomagolóanyagokkal.”

http://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek-2/teli-fagyi-es-kiszallitas-a-fennmaradasert 

.

Nosalty

Vegán kötényünk és késtartónk a Nosalty karácsonyi ötletek cikkében:

5 vegán ajándéktipp nem csak vegánoknak


.

 

Magyarkonyhaonline.hu

Téli fagyink a magyarkonyhaonline.hu oldalán

http://magyarkonyhaonline.hu/hirek/kremek-golyok-fagylaltok?fbclid=IwAR2wr71u70yY_AOYCc1PgLbWMotqWmdc-BVSJXeu8Our0cKzZDMMpA9obQM


.

 

Chefpincer.hu

Interjú Mizsei Jánossal.

http://chefpincer.hu/magazin/magazin-portre/2228-mizsei-janos-sef-mak-bistro-fel-kell-venni-a-kesztyut-alkalmazkodni-es-innovativ-piackepes-megoldasokat-alkalmazni?fbclid=IwAR1sY3rC2Vfnayzxnp-P8fljUagxEnRHbSVykak_Z5NopepY7U82Yla9JDw


.

 BBC GoodFood interjú Mizsei Jánossal

.